Ansamblul Floare de cires

Ansamblul de cantece si dansuri “ Floare de cires” Comuna Banesti, Judetul Prahova

In scopul valorificarii si pastrarii tezaurului folcloric local, Primaria comunei Banesti a infiintat in anul 2004 , ansamblul de cantece si dansuri populare “Floare de cires”, care a cautat sa renasca si sa exprime prin cantecele si dansurile romanesti dragostea pentru traditie si folclor.

Munca asidua la repetitii si participarea la spectacole au facut ca emotiile si nesiguranta de la inceput sa dispara treptat astfel incat astazi sa ne mandrim cu mai multe grupe de dans, atat popular cat si modern, structurate pe categorii de varsta.

Fiecare an implinit a insemnat un progres evident atat in calitatea programului artistic sustinut cat si in varietatea manifestarilor la care au participat si in sporirea numarului acestora. Spectacolele la care au participat au fost pentru acesti tineri o incununare a efortului depus ore in sir la repetitii dar si ocazia de a sarbatorii impreuna un nou succes. Ne mandrim cu participarea la zeci de spectacole sustinute cu succes atat in judetul Prahova, in alte judete ale tarii cat si peste hotare, precum si cu aparitia la diverse emisiuni televizate la ETNO, FAVORIT, INEDIT TV.

Activitatea ansamblului se desfasoara sub indrumarea coregrafilor Crist si Vali Colezea (dans popular) ; Anton Robert (dans modern) ; coordonator – Mihaela Tudose.

Primaria Banesti investeste atat in pregatirea tinerilor cat si in confectionarea costumelor astfel incat prezentarea ansamblului la diverse evenimente culturale sa se desfasoare in cele mai bune conditii.